Methoden

Als natuurgeneeskundige help ik je graag met methoden en therapieen waarmee je jouw lichaamsveld en daarmee jouw lichaam weer de mogelijkheid geeft zichzelf zo optimaal mogelijk te herstellen.

Alle hieronder genoemde natuurgeneeskundige methoden kunnen helpen bij het analyseren en/of het corrigeren van het menselijk lichaamsveld.

NES Health BioEnergetix WellNES Systeem

Deze methode kent maar drie stappen waarmee je jouw welzijn in kaart kan brengen en verstoringen in je menselijk lichaamsveld kan helpen corrigeren:
– Analyseren
De scanner meet met een opmerkelijke nauwkeurigheid in slechts enkele seconden honderden punten die informatie geven over de toestand van je lichaam.
– Deblokkeren
Vervolgens kan het NES miHealth™ -apparaat je helpen om de energiestroom in je lichaam te verbeteren.
– Corrigeren
Vloeibare remedies die we NES Infoceuticals™ noemen, kunnen de informatiestromen in je menselijk lichaamsveld corrigeren en activeren en daardoor je zelfgenezend vermogen.

Kijk hier voor een uitgebreidere omschrijving van hoe het NES Health BioEnergetix WellNES Systeem jou kan helpen.

Planten, paddestoelen en mineralen

voeding als natuurgeneeskundige methode

Alle levende wezens hebben voor hun functioneren licht (fotonen) nodig dat zij via zonlicht, planten en ander voedsel opnemen. We onderhouden zo de communicatie binnen ons lichaamsveld mede door onze voedselkeuze.
Elke boom, struik, plant, kruid en paddenstoel bevat stoffen die met elkaar samenwerken zodat de gecombineerde werking sterker is dan die van de afzonderlijke stoffen. Voeding is een geheel van energie en informatie uit onze omgeving die nodig is voor de communicatie tussen ons DNA (de handleiding voor ons functioneren) en onze cellen. Alle stoffen die in de cellen komen beïnvloeden zo de DNA expressie en daarmee ons functioneren als mens. Ons metabolisme zorgt er vervolgens voor dat een goede keuze van voedingsstoffen je gezondheid bevorderd.

Voedingstherapie

Voedings- en/of suppletie adviezen kunnen je ondersteunen bij het maken van keuzes die het minst belastend voor je lichaam zijn.

Fytotherapie

Fytotherapie wordt ook wel kruidentherapie genoemd. Het maakt gebruik van (gedeelten) van planten en kruiden waarvan de geneeskrachtige stoffen de gezondheid kunnen bevorderen of behouden.

Gemmotherapie

Gemmotherapie maakt gebruik van plantendelen die zich in een actieve groeifase bevinden. Meestal zijn dit jonge knoppen, maar dit kunnen ook haarwortels, jonge loten of kiemen zijn. Deze plantendelen hebben een bijzondere verwantschap met een bepaald orgaan of orgaansysteem. Daardoor kunnen ze daar een stimulerende en herstellende werking op hebben.

Mykotherapie

Mykotherapie is gebaseerd op de geneeskracht van therapeutisch inzetbare paddestoelen. Ze kunnen je helpen om de disbalans in je lichaam te normaliseren vanwege hun balancerende en regulerende effect op het lichaam.

Oligotherapie

Oligotherapie maakt gebruik van zeer kleine hoeveelheden minerale sporenelementen waardoor de enzymen in je lichaam kunnen helpen om biologische reacties in gang te zetten. Daardoor worden voedingsstoffen beter in je lichaam verdeeld en de uitscheiding van afvalstoffen bevorderd.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •