Zonlicht. Hoeveel eet jij er van?

Voor het goed laten functioneren van je lichaam heb je licht (fotonen) nodig. Dat licht neem je onder andere op via zonlicht, planten en ander voedsel. Dit blog gaat over hoe planten bijdragen aan het functioneren van jouw lichaam.

kiwiPlanten groeien door het opnemen van zonlicht, water en bodemzouten.

De zon zorgt voor lichtenergie, voor warmte. Deze energie heeft altijd iets te maken met beweging, met trilling, met golven.

Planten nemen via hun wortels water uit de bodem op met daarin een oplossing van minerale zouten. Om voldoende van die zouten binnen te krijgen moeten ze wel voldoende water opnemen.

Fotosynthese

Bladeren hebben veel lichtenergie (fotonen) nodig. Daarmee maken ze van het water met minerale zouten uit de bodem en koolstofdioxide uit de lucht voedingsstoffen die voor mens en dier geschikt zijn. Dat omzetten gebeurt in de bladgroenkorrels in de plantencellen en heet fotosynthese (foto = licht, synthese = iets maken, iets omzetten). Gedurende dit proces maken de bladeren ook de zuurstof die wij weer in kunnen ademen.

De voedingsstoffen die door fotosynthese in de plant gemaakt worden zijn koolhydraten, vetten, eiwitten, vitaminen, mineralen, vezels en een hele reeks andere bioactieve plantenstoffen.

Als we eten wordt de lichtenergie uit planten tijdens het spijsverteringproces door het lichaam verspreid. Deze lichtgolven, deze reeksen van trillingen van fotonen zijn de aanjagers voor de overdracht van informatie uit de voedingsstoffen naar alle lichaamscellen. Via een uitgebreid communicatienetwerk dragen ze zo bij aan het onderhoud en het herstel van ons lichaam.

We voeden en onderhouden het communicatienetwerk in ons lichaam dus mede door onze voedselkeuze.

Zelf vind ik het eten van groene groenten heel belangrijk omdat daarin veel licht is opgeslagen. Daarom plant ik elk jaar verschillende slasoorten in een grote stenen pot op het terras bij de keukendeur. Zo heb ik een “personal saladbar” waaruit ik dagelijks slablaadjes kan plukken die ik als broodbeleg gebruik of als extra toevoeging in bijvoorbeeld een tonijnsalade.

Wat doe jij om het communicatiesysteem in je lichaam zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Welke keuzes maak je en hoe organiseer je dat in je dagelijkse leven?

Jouw tips kunnen waardevolle suggesties zijn voor andere lezers. Deel ze met ons in het commentaarvak hieronder.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 gedachte over “Zonlicht. Hoeveel eet jij er van?”

 1. Ik zaai zelf tarwe en kan deze na +/- 10 dagen oogsten.
  Het gras wordt afgeknipt als het 10 a 15 cm lang is en vervolgens gaat het gras door een z.g.n slow-juice machine / molentje. Zo verkrijg je vers tarwegrassap, ook wel het groene goud genoemd.
  Vers tarwegrassap bevat o.a chlorofyl.
  Chlorofyl wordt vaak gebruikt voor de volgende toepassingen:
  •Om het bloed te zuiveren van toxines
  •Om de lever te zuiveren
  •Om de aanmaak van rode bloedcellen te stimuleren
  •Voor meer energie
  •Om het immuunsysteem te stimuleren
  Naast chlorofyl bevat het een reeks aan vitaminen en mineralen.
  30cc vers tarwegrassap bevat ongeveer net zoveel vitaminen en mineralen als 2 stuks groente en 2 stuks fruit.
  Verbouwd op biologische aarde en eko-tarwezaad geeft het ons een krachtige gezonde basis .
  Het is de moeite waard om over het onderwerp “tarwegrassap” wat meer te lezen op het internet.
  Daarnaast is het mooi om het te zien groeien. Elke keer verwonder ik mij hier weer over.

  Beantwoorden

Plaats een reactie